Sunday, December 11, 2011

:: kisah-seorang-chipsmore-eira ::

dengan nama-nama indah sang pencipta.,


hari yang indah.,
Alhamdulillah..,


berkat nikmat kebesaran yang ESA.,
dapat lagi aku menghirup udara segar,
di bumi luas Kuala Kangsar.,
syukur ^^


kadang-kadang dalam hidup ni,
banyak sangat nikmat Allah.,
sampai tak terkira,


tapi malangnya,
kita, sbg seorang hamba,
telah buta dengan nikmat2 tersebut.,
terus hanyut dalam dunia yang fana.,


lantaran.,
dalam hidup ini,
kita perlu saling mengingati.,


pada saya, 
jika ada yang menegur tentang keburukan,
meskipun kekhilafan saya.,


alhamdulillah...,

berSYUKUR sangat.,
sbb Allah dah hadiahkan seorang sahabat.,
sahabat Dunia & Akhirat.,







selesai sesi muqaddimah.,
hihi ^^


coretan seorang *chipsmore eira*..,
sebenarnya.,
banyak sangat untuk dicoretkan.,
tetapi., ini sahaja yang termampu.,


huhu.,


n now..,
aku nak tanya.,
korg kenal x objek ni.??


jum try main.? huhu ^^
huhuhu.,
kat sana ada la aktiviti  GERKO.,
n for sure.,
aku pilih kompang.,


nak taw kenapa.??
ye lah.,
kita kan bumiputra.,
orang Melayu lagi tuuh.,


kalau warisan seni nenek moyang sendiri pon xtahu.,
buat malu je lah.,
sepatutnya.,
kita la sebagai penyambung warisan.,
*wah patriotik juga saya~ huhu


aku xmau cite panjang.,
nah mai tengok kat  ::sini::

okeyh ni lah kompang crew of m4p~~
::kami kemerahan bersama kompang::
banyak sangat yang aku belajar dengan dorg.,
n ada 2 tenaga pengajar.,
mr wafi n mr halis.


dorg ni senior kat maktab.,
lecture pon best gak., huuuu


arituu ak ada p lawatan.,
under kelab ni lah.,


whoa.!! awesom.!!
kitorg pegi KL n Kuala Kangsar.,
walaupun 2 hari je., tp best.!!


okeyh., ni antara detik2 manis kami semasa lawatan~
::bersama.puan.faizah:
labu.,
labu.,
labu.,


huhuhu.,
kitorg belajar buat labu kat cni.,
byk bakat2 terpendam bdak2 kompang ni rupernye.,
jum usha.! xD




comel2.!
huhu.,
ada yang cantik cm labu.,
ada yang macam bekas abu rokok.,
dan ada juga yang macam ..
= lesung batu =
huhu

anyway kmi dah berjaya hasilkan labu.,
hasil tangan sendiri kowt.,
haha :D


kami ade gak p Muzium negara.,
wee ~
bersama.Ain.Farhah.dan.meriam.  hehe ^^
 kaum hawa  :)
*hihi xD
kebetulan tyme ni ada pameran sejarah kapal karam.,
wah best.!
then.,

menggila siket di pintu masuk muzium negara :)
hehe
dua org gadis hot tu,
adalah jiran kuu.,
hee :)
bersama.atiqah.farhah. xD
kat sana.,
kami jumpa byk benda best.,
contohnya..,

ish. sape punya ni.....

dan ini juga~
 
 eh tu elyani.! huhu~

yg ni pulak yg mmbuatkan aku xmnyesal join lawatan ni.,
nak tahu ape.?



kitab suci yang satu.,
 

 ya. itulah naskhah Al Quran.,
:)
dan.,
kami jumpa mcm2 lagi la.,
dulu., jumpa kat buku teks SEJARAH je.,
*saja highligh sbb sbjek yg paling diCINTAi


n akhirnya.,
dapat jua ketemu.,
*ceyh ayat
 

ha., tudiaa nya..,


 oke., skrg.,
mai usha yg nih., 
mst korg tahu ape.,

:: b.u.n.g.a.e.m.a.s :
 wah., cantik.,
 kan3
*nt boleh la nk wat hantaran kita nt. ops.! xD 

dan juga di Kompleks Kraf.,
kami jejaki jua~


ha., berkepit ngan sapa tuuu.?? :)
*nseb baik ak xdak.hu
:: K.A.M.I ::
pada suatu petang yang *dot2
ada la sorg kwn aku ni.,
DIVA 1 mt kowt.!

:: atiqaMon :
makhluk yang cantik kat atas ni lah.,
yang dah berjaya pujuk aku.,

" ira., jum la masuk debate.," n bla bla bla


so., aku termasuklah debate.,
tak sengaja pon.,
niat mmg nak teman dy je.,
at last, termasuk juga.,


tp alhamdulillah.,
banyak sangat yang aku dah belajar.,
communication skills.!!
komitmen.
kesabaran.
keberanian.


n mcm2 lagi.,
syukur ^^
:: pasukan debat IPGKPP ::
*taken at IPG Tengku Ampuan Afzan,
Kuala Lipis, Pahang.
IPG yang sangat LUAS.! fuh penat berjalan.! ^^
seriusly best sangat p sana.,
walaupun xjd speaker.,
banyak pengalaman yang aku dapat.,
*ouh ni rupanya ptandingan debat~
aku kan 1st time p ptandingan.,
before ni, zero knowledge abt dbate ^^


walaupun kmi xdpt mara ke next round.,
pelbagai cerita yang terselit.,
hehe


*kutip lah sebanyak pengalaman yang boleh.!!


then bila dah nak hujung sem.,
berkobar2 gila la nak balik umah.!
yela., tinggal 1 paper je lagi  nak habis..,


dah la paper yang susah gila nak skor.,
Maths 2 *mr Choo n mr Teo*


tiba2 dpt call dpd EN. UMAR
= en umar & en abu zaki =
aduhai., kena masuk forum pulak dah..,
hari khamis petang hbes paper math 2,
hari jumaat pagi dah gerak ke IPG IPOH

kmi practise sekadar termampu je.,
huuu


ni lah team FORUM IPG Penang...,
*PERCUBAAN BERANI MATI
mmg  berani mati.,
mcm bom atom.! 
huhuhu~


sekejap je tension nye.,
malam2 mula la nak menggila.!
huhu
kami.malam.malam.memang.macam.in
merasa gak makan kat tepi IPG epoh tuu~~
bihun sup di malam hari~
huuu.,
dorg ni sume bdak kelas aku.,
just ada sorg akk senior.,
kak EMI.., hiii


bak kata Raja,
kak Emi ialah fasilitator terBAIK.!!
:)


n kat IPG Ipoh gak.,
aku ada jumpa kawan lama aku..,


kwn PLKN kowt.!
cik Straniero RZ yg nga pegang fon tuh
bsembang lama la kami.,
ye lah lama xjumpa.,
last jumpa pon tyme PLKN arituu.,

so next yer pulak.,
aku cuma harapkan yang terbaik.,

sekian sahaja untuk post kali ini.,
khas untuk tatapan cucu cicitkuu..,
*agak poyos sikit*

yer laa.,
kalau boleh., 
aku nak coretkan pengalaman2 hidup aku.,
bukan untuk bermegah2.,
tetapi tanda terima kasih dan syukur.,
kepada sang pencipta.,
sebab dah bagi aku peluang.,
untuk merasai asam garam kehidupan ~

so kawan2.,
jangan lupa doakan kejayaan kita bersama.,
aku sayang korg ~



“Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”
 
:: salam alaik ::

Tuesday, December 6, 2011

*patah seribu ~

assalamualaikum ~

wah.,
makin menjadi2 mood aku untuk berblogging ni.,
huu.,
mungkin sbb dah lama x update kot.,
huhu., biarlah.,
suka hati aku la., blog aku kan.? :)

post kali ni.,
haa., tengok tajuk pon dah tahu kan.?

:: PATAH SERIBU ::

apa yang patahnya.?
patah hati mungkin.??

korg pernah patah hati x.?
sakit x rasernye.??

mcm ni ker.?




oloh., 
sian aku tgok..,

ceyh., mcm la aku ni jiwang sangat.,
sori la., tak reti lah nak jiwang2an ni.,

selalu je aku tgok org update status kat fb tuu.,
sedih pasal itu ini.,
bf / gf suka kat org lain la.,
[n xd sape like pon]-lagi kesian.
yang paling aku pantang.,
status tu dok maki org sana sini. 
aihh., sabar jela...,

*naik rimas dah aku tgok.,
cuba update status yang bermanfaat siket orang nak baca.,

contohnya mcm ni...,







mungkin kita merasa kita insan yang paling sedih ketika ujian datang dan mendera,


kita beranggapan bahawa malang sering mendatangi kita dan mengeluh mengapa kita merasakan semua segala sedangkan insan lain bahagia...


jangan dilupa tentang mereka, insan-insan dahulu yang berdepan dengan ujian yang lebih hebat....


"apakah kamu mengira bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum datang kepadamu (cubaan) sebagaimana halnya orang-orang terdahulu sebelum kamu ? mereka ditimpa oleh malapetaka dan kesengsaraan serta digoncangkan (dengan bermacam -macam cubaan)" (al-baqarah:214)



xpon cm ni..,



TerrBBaaaaeeekkk


"happy moments..


we Praise ALLAHdifficult moments..


we Seek ALLAHquiet moments ...


Worship ALLAHpainful moments..


Trust ALLAHand every moments..


we THANKS ALLAH ♥


with ALLAH all things are possible :)"




haa..., kan dah aser tenang siket baca :)

ok, ada seorang hamba bersependapat ngan aku...,

Putera Musimsejuk

'‎1 status yg baik,akn diikuti oleh ssiapa sja yg bca...1 status yg buruk,akn diikuti siapa yg bca status tu...klau kita tulis status baik,org akn amal bnda baik..klau kita tulis status buruk,org akn amal bnda buruk....klau status kita baik,kita dpt pahala kita dn pahala org yg amal status kita..klau status kita tu tnjuk cntoh buruk,kita akn dpt dosa kita dn dosa org siket baca.. yg mgkin amal prbuatan buruk dsebabkan trpngaruh dgn apa yg kita tulis....'


bukan niat di hati nak bangga diri,
*ataupun perasan bagus
sama2 lah kita saling mengingati kan :)
tak rugi pon..

aku pon manusia biasa.,
sering tak lekang dengan dosa.,
kalo korg nasihat aku.,
aku LAGI SUKA <3


hehe.,

sebenarnya.,
berkaitan post aku hari ni.,


:: PATAH SERIBU ::


actually *patah Seribu tu tajuk lagu yang paling aku suka sangat2~
bukan sebab apa2.,
bukan sebab sape2.,


nice song ~
 meh usha lirik nye..,





Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu


oh.. patah seribu hatiku


Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu


Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Pergilah…

yang paling aku suka,
rangkap last lagu tuh~
hihi.,

dan sebagai penutup entry pada kali ini,
aku just nak share beberapa kata2 hikmah.,
baca dengan berhemah.! :)

assalam.... xD



”..Mencintai seseorang itu adalah hak kita, namun memiliki seseorang yang
kita cintai itu bukan hak kita. Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum
berhak kita miliki. Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan ia untuk kau miliki
atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik. Jangan pernah takut
kehilangan sesuatu yang belum pasti milikmu .
Ya Allah ya Tuhanku..
Peliharalah aku dari kekecewaan,
Ya Allah ya Tuhanku yg Maha Mengerti
Berikanlah aku kekuatan melontar bayangannya jauh kedada langit
Hilang bersama senja nan merah..Agar ku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya..

Ya ALLAH ..
Gantikanlah yg telah hilang,
Tumbuhkanlah kembali yg telah patah
Walaupun tidak sama dg dirinya..

Ya Allah ya Tuhanku..
Pasrahkanlah aku dg Takdir-Mu,
Sesungguhnya apa yg telah Engkau takdirkan adalah yg TERBAIK buatku,
Kerana Engkau Maha Mengetahui sgala yg terbaik buat hamba-Mu ini

Ya Allah,
cukuplah Engkau saja yg Menjadi pemeliharaku
didunia dan diakhirat
Dengarlah rintihan dari hamba-Mu yg daif ini
Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Didunia ini maupun diakhirat..

Jauhkan aku dari hal2..
yg menjurus kearah kemaksiatan&kemungkaran,
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yg beriman,
Supaya Aku dan dia dpt membina kesejahteraan hidup kejalan yg Engkau Ridhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yg soleh/sholehah...Aamiin ....












Cukuplah Allah mengetahui seberapa besar rasa yg ada didalam hati kita.Dan hanya ALLAH
lah yg punya hak menghalalkan rasa ini,kerana ku yakin ALLAH maha mengetahui dimana  
pelabuhan terbaik buat hati ini yg halal dan penuh barokah.


Aamiin ya Rabbal'alamin


sekadar hiasan ~






Manusia sering mendambakan cinta,
lebih-lebih lagi mereka diusia remaja,
cinta itu satu kenikmatan dunia bagi mereka,
kerana cinta pengubat segala duka,
namun mereka lupa, dunia ini sementara
yang abadi nun disana iaitu Syurga dan Neraka...~

Tak salah mencari cinta manusia,
tapi pastikan cinta pada yang Esa sudah ada bersama,
Tak salah menikmati dunia,
tapi pastikan akhirat ada bersama..~

Cinta dan nikmat dunia biarlah didahului dengan amal ibadat kita pada yang Esa,
tak lupa sama tanggungjawab kita kepada perjuangan Agama..."Ya Allah tetapkanlah Hati kami di atas AGAMA-Mu dan Ketaatan-Mu"..amiin

Aku & Dia Dah Putus






salam alaik semua sahabat2  :)

entry kali ni.,
bukan aku yang dah putus cinta.,
dan bukan juga dia yang putus cinta.,
dia.??
-,-

jadi siapa.??
mungkin anda.?
huhuhu

cewahhh..,
tak pandai  la aku nak bermadah2 bicara.,
tambah2 pasal benda2 ni., 
hewww ~~


sebenarnya....,

 sedang aku blogwalking ke sana dan kemari.,
ternampak la satu artikel best.,
 seriusly best gilaxx.!

n.,
teringin nak share ngan sahabat2.,
bagi sesiapa yang sudi.,
boleh la baca :)

:: PERINGATAN KERAS ::
-.tiada.kaitan.dengan.sesiapa.samada.yang.hidup.mahupun.yang.telah.tiada.-




“aku dan dia dah putus…”

“kenapa?”

“aku dah x sayangkan dia. pelik bukan.tiba-tiba saja perasaan tu hilang”

“kau pasti dengan keputusan kau.kau x kesiankan dia? dia sayang kau…”

“kesian la jugak. tapi bila aku fikir balik. lagi kesian kalau aku teruskan. aku dah x mampu…”

“buatlah apa yang kau rasa terbaik….”

:: selepas setahun ::

“aku geram. dia tipu aku. lepas setahun baru aku tahu…”

“kenapa? apa yang dah jadi…?”

“dia ada ramai perempuan belakang aku. dia tipu aku.aku rasa pedih. terlalu pedih…”

“kenapa kau pedih. kan perasaan kau dekat dia dah lama hilang”

“entah. mungkin rasa dikhianati. x dihargai.mungkin kalau aku sayang dia. sekarang aku dah longlai. separuh mati aku terluka.  rabak. koyak. patah….”

“lupakanlah. jangan bebani hati fikiran diri kau dengan benda dah lepas ni…tidurlah dah lewat…”

“aku tak boleh stop. mata aku x boleh nak lelap .kecewa aku menggunung. otak aku overtime….”

:: beberapa bulan kemudian ::

“Aku selalu tertanya-tanya kenapa perasaan aku pada dia boleh hilang. Sekelip mata.”

“kau ada jawapan?”

…senyum 

“ada…mudah.”

“apa dia?”

“bila aku pandang semua benda yang jadi tu ada hikmah.aku mula refleksi balik segala apa yang aku dah buat.apa yang jadi dalam hidup aku.dan aku dapat jawapan.kau nak tahu?”

“kongsi lah…”

“Allah sayang aku. Dia taknak aku setia pada orang yang x hargai aku. Dia benarkan aku tahu kebenaran setelah setahun.mungkin masa tu baru kekuatan aku cukup untuk menampung kekecewaan aku.dan aku fikir-fikir balik, Allah beri yang terbaik untuk aku.sedangkan banyak benda yang aku lalai.hubungan aku dengan Allah aku terabai.”

“maksud kau?”

“aku banyak berfikir.refleksi balik segalanya.cari jawpan pada soalan-soalan aku.aku kadang-kadang lalai dalam mengingati Allah.leka dengan cinta lelaki.aku dah bazirkan masa,duit untuk cinta lelaki.aku dah sedar aku sepatutnya fokus cinta kepada Pencipta.nak tahu sesuatu?”

“teruskan aku dengar…”

“aku pernah tanya kenapa aku jumpa lelaki yang salah.sekarang aku rasa aku tahu kenapa.aku belum cukup baik.dan aku kena betulkan diri aku untuk dapat yang terbaik. Rasa cinta itu memang anugerah daripada Allah.tapi kita manusia ni lebih menghargai rasa cinta itu daripada Si Pemberi.
Kakak sepupu aku pernah cakap bila kita couple susah nak kawal bukan…rindulah sayanglah then gaduh sampai emo seminggu.lepas itu mula nak pegang-pegang tangan, bergambar rapat-rapat…sebab tu,lebih baik mencegah daripada mengubati bukan…”

“so sekarang?”

“aku tengah berjuang.menjadi lebih baik.doakan.selangkah.dua langkah…aku sedang berlari.mendekati Pencipta…”

“lelaki?cinta?”

“hanya yang Halal.janji Allah itu pasti.”

“kau yakin sekarang?rasa lebih baik?”

“alhamdulillah.semua jawapan-jawapan yang aku cari membawa aku pada Allah.aku nampak cahaya melambai-lambai dari jauh.cahaya itu yang buat aku bangun.dan ketenangan itu milik aku.sungguh,hikmah itu kalau dicari gali manisnya tiada berpenghujung.aku khilaf.sebab aku tahu Allah sentiasa ada, cuma manusia yang mencipta jarak.

Itu kata-kata yang aku rasa sesuai dengan situasi aku.mungkin dulu aku nak dekat dengan Dia bila nak sesuatu atau sedih kecewa saja.tapi sekarang aku dah sedar,faham tanggungjawab aku.Allah buktikan lagi sayang Dia pada aku dengan adanya perasaan ini.syukur :)


p/s :  Semoga bermanfaat :) 


MANUSIA :
BODOH: tak belajar dari pengalaman sendiri dan tak belajar dari pengalaman orang lain
PANDAI: belajar dari pengalaman sendiri tapi  tak belajar dari pengalaman orang lain
BIJAK: belajar dari pengalaman sendiri dan pengalaman orang lain….




:: PERINGATAN KERAS ::
-.tiada.kaitan.dengan.sesiapa.samada.yang.hidup.mahupun.yang.telah.tiada.-
sekali lagi.. hehe :)







sekian ~
=D




Monday, December 5, 2011

*mahar Cinta*




Andainya dapat engkau mendengarkan
Suara di hatiku melagukan rindu
Kiranya engkau mampu mentafsirkan
Setiap bait kata-kata yang terucap


Pasti dirimu kan memahami
Harapan kasih yang terbina
Sekian lama di sudut hatiku
Hanyalah untukmu




Bukanlah aku sengaja
Melindungi rasa di jiwa
Namun bimbang diri kan terleka
Hanyut dibuai angan dan mimpi indah
Hingga terabai segala cita
Sedang khayalan tak menjanjikan
Segunung kebahagiaan
Sebagai mahar hantaran




Apakah mungkin engkau mengerti
Setiap cinta yang dilafazkan
Bukanlah sekadar mainan
Tetapi sebuah janji



Andainya dapat engkau mendengarkan
Suara dihatiku melagukan rindu
Kiranya engkau bias mentafsirkan
Setiap bait kata-kata yang terungkap



Pasti dirimu dapat melihat
Rahsia kasih yang terpendam
Sekian lama di sudut hatiku
Hanyalah untukmu
Selamanya..












Sunday, December 4, 2011

menumpang kasih di pulau indah..,


Dengan nama-nama istimewa sang pencipta..,

... maaf maaf maaf ...





seriusly..
lama sangat dah aku tak update blog ni..
fuuhhhh..,
bersawang sudahh blog aku ni...
huhuhuhuu~

atas permintaan rakan2 seperjuangan.,
yang suka support aku,
yang curiously nak tahu citer2 kehidupan baru aku,
ouhh., *terharu~

seperti yang korg tahu,
Allah dah takdirkan aku..,
untuk menuntut ilmu di bumi bertuah.
IPG Kampus Pulau Pinang.

Alhamdulillah.
selesai sudah satu sem..,
satu sem yang penuh memori..,
banyak yang aku belajar dalam tempoh masa itu..,

suka
duka
pahit
getir

Alhamdulillah syukur..
berkat sokongan rakan-rakan..,
juga dorongan ibu bapa.,
dapat juga aku bertahan untuk sem pertama ini.

 first n foremost.,

ni kamar a.k.a tempat aku beradu.,
hihi~

uh., rindu anak2 katilkuu.. huhu ^^


life di IPG.??
alhamdulillah best sangat.
 
kat sana aku amek kos MATEMATIK.
:: cegu-Maths-to-be ::




weeee~~
seronok sgt study kat sana.,
jadual xpack sangat la.,
ptg2 g padang main tenis,
xpon dok kat bilik bukak tin biskut.
hahaha.,
tu la keje kami.,
ish22 :)

lecture kat sana pon alhamdulillah.,
so far so good ~~
mentor yang terbaik juga..
hihi.,

kat ipg ni,
xde lah study sesusah di IPT o matriks,
tp byk assignment n byk program2.,
sambutan itu lah, ini lah.,
segala bagai.,
lebih kurang macam sekolah la.,
bagus lah., melatih bakal2 guru ~
huuu~


mai cek tunjuk kat ampa smua kawan2 cek kat sana..


dorg ni suma baik2.,
caring.,
understanding.,

rindumerekasangat~

ini kawan-kawan saya





adik beradik saya di penang ~



::: bakal-warga-pendidik :::

alhamdulillah.

aku bersyukur sangat dapat kenal dengan mereka.

saling mengingati,
makan sama2,
lepak sama2,
study sama2,

tesco.???


fuh., rest jap, pnt bjln. huhu ~
skali sekala kena juga p lepak2 ngan kwn2.,
huhu.,

kwn2 aku sumer nye rajin.,
dorg sume pandai2 belaka.,
jgn pandang sebelah mata.
huhuhuuhu..

kwn2 aku kat penang ni,
selalu ingatkan aku dan yang lain,
tentang dunia dan juga AKHIRAT..
walaupun hanya 1 sem perkenalan,
banyak yang aku belajar dari dorg..,

semoga ukhuwah kami sehingga ke syurga ~~

AMEEN..,

Salam sayang,
eira


Tuesday, June 14, 2011

penang.!! here i come.!! XD

AIKK.???, penang juga.??



hahaaa., ny je la kata2 1st yg tkeluar,
bila ak taw,ak dpt IPG penang..,

huuu..,sblum ny ak ad dpt twrn uitm,
UITM Bukit Mertajam,Penang..

keputusan kemasukan IPG kan agk lmbt cket kluar,
so,
ak cm nk prepare je la utk UiTM,
in case xdpt IPG..,

dh join group Uitm Penang dh pon.,
so.. mmg ttbe smgt nk p sana.,
kwn2 pon ramai.,huuu

kwn IGOP ad..
kwn RPK pon ad.,
wah.! best.!!

n ad gak ak usha kampus tuh..,
1st batch la katakan,
soo..,
CUN gilerr ahh.,
meh ak tunjuk siket,


uhuhuhu..,
time tuh,brg2 sume dh ready,
setem pon dh beli,
1 beg besar pon dah kemas.,
pas tuh,ak kuar nk p photostat borg2 n sijil2..,

sampai2 je rumah,ttbe trasa hndbag bgegar~
erkk.? sape plak msg tga2 ari ny..


then guess what.?


TAHNIAH.! ANDA TERPILIH UTK MENGIKUTI KURSUS KPLSPM PPISMP 2011.




alhamdulillah.. Syukur ^^


mmg dh lama ak tunngu saat2 ny., heee :D


tapi...,

skrg ak kne wat pilihan.,
samada ke UiTM atau IPG.,


kalau nk tgok dkat ke jauh dri rumah.,
dua dua kat penang.,
adessss~~

pkiaq pnya pkiaq,
ak dpt rse yg rezeki Allah utk ak ad d IPG.,


alhamdulliah.,terima kasih ya Rabbb... :)


so.,
bermula la keCuaKan ak nk ke IPG.,
uhuuu.,bkn senang nk jd PENDIDIK anak bangsa..,


so, ak rasa,
inilah peluang terbaek bg diri ak utk mengubah segalanya.,
mengubah diri ak dari yg kurg baik,
ke yg lebih baik.!


haaa., okay., cukup.,
next week ak akn post tntg IPG ak.,


n now, ak nk usha apbende la yg best sgt kat penang tuh.,
*ayat killer
haha.,


sblum ap2 kne g sini dluu..



yeaaa.!  naek feri.!! hehehe
ak suka sgt2,
sbb kat tga2 laut tuh angin mst kuat.,
dingin~ XD

nk tgok suasana dlm feri x.?


wohoo.,
nice :D

dan nk lalu sini pon boleh.. :)



fuhh.,
ciptaan manusia di celahan ciptaan agung ILAHI~

heee.,
skrg ak nk tunjuk IPG ak nnt,insyallah~




pic tuh pon ak mintak kat pcik google.,
hee., xpenah perasan pon ad IPG kat stuu.,hoho

haaaa., yg ini plak logo IPG ak tuhhh.,



IPG ny ad mcm2 nama,

  • MTC
  • i4p
  • IPGKPP
huhuuu.,

cukup2, skrg ak nk story2 la ap yg mnarik ak nk try kat sana.! XD




ya.!
itu NASI KANDAR...
ermm.., sdappnye.,hoho

teka yg ny ap.?


fuuuhhh.!
terliurr beb....
nama nye PESEMBUR.!

haaa, yg ny plak pling ak nk try,




wohohooo., klo bpeluh2 g shopping boleh pekena CENDOL.!
haa.,ak nk try banding ngan CENDOL the best kat kuale.,haha


oke2, n teringin sgt nk terjun laut kat penang,
ak nk p curi seekor PENYU.,



haha., jgn risauu,ak nk curi2 pegang jee.,haha XD
*penyu ny comel kan.?* ^^

haha.,
harap2 korg doakan ak la kat sana.,

yerlaaa, bkn sng nk bwk diri kat tmpat org kn...,
tmbh2 kat bandar bsar cm tuhh.,
risauu betul., *_*

doakan ak yer kwn2.. XD